Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть керівницю підприємства, яка обвинувачується у заволодінні бюджетними коштами територіальної громади с. Луговики Поліського району

    

Зокрема, 14 грудня 2018 року між керівництвом одного із Товариств та відділом освіти Поліської Райдержадміністрації укладено договір щодо проведення капітального ремонту (заміна вікон та дверей) в Луговицькому НВО «загальноосвітня школа 1-3 ступенів ДНЗ» та дошкільній групі «Барвінок» в с. Луговики, Поліського району Київської області. Вартість робіт становила 790 тис грн.

В той же час, одна із керівників підприємства вирішила «збагатитися» за рахунок бюджетних коштів. Зокрема, достовірно знаючи, що її Товариством роботи на заявлену суму не виконані, однаково підписала документи, в яких знаходилась завідомо неправдива інформація про те, що станом на 18.12.2018 роботи виконані в повному обсязі. У подальшому на підставі акту приймання виконаних будівельних робіт на рахунки підприємства була перерахована вся сума бюджетних коштів, що становлять повну вартість виконаних робіт вказаних у договорі.

Однак, під час досудового розслідування з’ясувалось, що в акті об’ємів фактично виконаних робіт сума коштів є завищеною на 216 тис грн., що підтверджується висновком будівельно-технічної експертизи.

Таким чином, керівниця підприємства, будучи службовою особою, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та іншої особи, протиправно заволоділа, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, чужим майном, а саме бюджетними коштами територіальної громади Поліського району Київської області.

Дії особи кваліфіковано за ознаками вчинення кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (тобто складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Разом з цим, завдяки належному процесуальному керівництву Іванківо – Чорнобильського відділу Броварської місцевої прокуратури збитки завдані державі у сумі 216 тис грн. відшкодовані в повному обсязі під час досудового розслідування.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до суду.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2038