Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронцями Київської області знешкоджено злочинну організацію у складі 13 осіб на чолі з «кримінальними авторитетами» та під «кришуванням» працівників поліції

    

Прокуратурою Київської області за тісної взаємодії УСР ГУ НП в Київській області, ДСР НП України Київського обласного управління внутрішньої безпеки ДВБ НП України, СУ ГУ НП в Київській області знешкоджено злочинну організацію у складі 13 осіб на чолі з «кримінальними авторитетами» та під «кришуванням» працівників поліції.

Члени злочинної організації вчиняли вимагання грошових коштів у мешканців Київщини з погрозою та застосуванням насильства.

На території Київської області та міста Києва проведено 50 обшуків із залученням 500 осіб особового складу поліції та прокуратури, в ході яких вилучено докази діяльності злочинної організації. Встановлено, що «кримінальний авторитет» створив злочинну організацію, до складу якої увійшли 5 організованих злочинних груп з чітким ієрархічним підпорядкуванням останньому. Він, намагаючись уникнути кримінальної відповідальності, переховувався від правоохоронців.

Однак, завдяки злагодженій роботі органів правопорядку, керівника злочинної організації затримано в місті Умань Черкаської області. Ще двох активних учасників, які намагались переховуватись від правоохоронців, затримано у Херсонській та Хмельницькій областях.

Під час проведення санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено вогнепальну зброю та набоі до неї, вибухові пристрої, грошові кошти, транспортні засоби, а також інші речі та документи, які є доказами щодо вчинення кримінальних правопорушень.

Усіх 13 учасників злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 189 КК України.

Також, в рамках даного кримінального провадження, затримано працівника з числа керівного складу Білоцерківської поліції за пособництво у вчиненні вимагання членами злочинної організації.

Наразі продовжують тривати першочергові слідчі дії з метою фіксації доказової бази у кримінальному провадженні.

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2029