Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою повідомлено про підозру директору товариства у привласненні бюджетних коштів

    

Вишгородський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомив про підозру директору товариства у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчиненому за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 КК України (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

Під час досудового розслідування встановлено, що між комунальним підприємством Демидівської сільської ради Вишгородського району та вказаним Товариством було укладено договір на виконання робіт з реконструкція котельні, що перебуває на балансі комунального підприємства. Вартість робіт становила майже 2 млн грн бюджетних коштів.

У подальшому, директор Товариства, використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння бюджетними коштами, склав акт приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, до яких вніс завідомо неправдиві відомості, завищивши обсяги фактично виконаних робіт та матеріалів, які направив до комунального підприємства.

На виконання умов договору Вишгородське управління Державної казначейської служби України, маючи в наявності всі необхідні документи, перерахувало Товариству кошти. Втім, згідно з висновками судової будівельно-технічної експертизи, вартість невиконаних Товариством робіт на об’єкті становить понад 150 тис грн, які підозрюваним відповідно привласнено.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2252