Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
У поточному році прокурори підтримали обвинувачення в суді у майже 2,5 тис кримінальних провадженнях

    

Упродовж I півріччя 2019 року прокурорами забезпечено участь у розгляді 2481 кримінального провадження судами першої інстанції та у перегляді 336 рішень, ухвалених судом апеляційної інстанції.

Як наслідок, за результатами розгляду кримінальних проваджень судами першої інстанції ухвалено обвинувальні вироки стосовно 1563 осіб.

Прокурори принципово реагували на незаконні вироки місцевих судів. Так, органами прокуратури області внесено 171 апеляційну скаргу, 107 з яких судом апеляційної інстанції задоволено, а стосовно 29 осіб ухвалено нові вироки з призначенням засудженим більш суворого покарання.

За вказаний період рішення про застосування примусових заходів медичного характеру ухвалено стосовно 16 осіб, щодо застосування примусових заходів виховного характеру – стосовно 3 осіб.

Поширеним на території регіону є застосування інституту угод у кримінальному провадженні.

Протягом вказаного періоду на підставі угод з прокурором ухвалено вироки стосовно 489 осіб (з них, на підставі угод про визнання винуватості – стосовно 322 осіб, на підставі угод про примирення – стосовно 167 осіб).

Завдяки наполегливій та послідовній позиції прокуратури Київської області особи, які вчинили злочини не уникнули справедливого покарання.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1893