Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Органами прокуратури Київської області упродовж поточного року до судів пред’явлено позовів на загальну суму 3,6 мільярда гривень

    

На даний час, судами задоволено 124 позови на суму 1,8 млрд. грн., з яких до бюджету реально вже повернуто коштів та майна на загальну суму 1,2 млрд грн.

Зокрема, судами задоволено 69 позовів на суму 1,8 млрд грн, заявлених в інтересах держави в сфері земельних відносин. За втручання прокурорів повернуто в державну власність та попереджено незаконне надання земельних ділянок загальною площею понад 900 га.

Як приклад, рішеннями господарського суду Київської області від 10.05.2019 та 05.06.2019 задоволено позови прокуратури області про витребування на користь держави в особі Київської обласної державної адміністрації понад 8 га земель водного фонду загальною вартістю понад 372 млн. грн., які розташовані в смт. Козин Обухівського району та є складовою частиною Канівського водосховища,

Продовжено активну роботу щодо захисту інтересів держави в суді у бюджетній сфері.

Органами прокуратури області заявлено позовів у цій сфері на суму більше 31,5 млн. грн. Судами задоволено 34 позови на 3,5 млн. грн.. Реально стягнуто з боржників коштів до бюджету на суму 2,6 млн. грн.

Крім того, органами прокуратури області постійно здійснюється моніторинг відкритих інформаційних баз та веб-порталів електронних закупівель, зокрема системи “ПРОЗОРО”, з метою своєчасного реагування на порушення при здійсненні закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

Зокрема, при опрацюванні тендерів, оголошених на закупівлю робіт за державні кошти на території Київської області, до судів заявлено 5 позовів про визнання таких держзакупівель недійсними на загальну суму бюджетних коштів понад 148 млн. грн.

Як приклад, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до господарського суду Київської області пред’явлено позов в інтересах держави до Глевахівської селищної ради Васильківського району та товариства про визнання недійсним рішення про визнання переможця відкритих торгів на суму понад 115 млн. грн. Розгляд справи триває.

Приділялась певна увага представницькій діяльності на напрямі з питань захисту державної та комунальної власності. До судів заявлено позовів на суму 2,4 млн. грн., з яких задоволено на суму 842 тис. грн.

На незаконні судові рішення органами прокуратури області подано 39 апеляційних та 64 касаційні скарги, за результатами розгляду яких скасовані незаконні рішення судів на загальну суму 437 млн. грн.

На захист інтересів держави у сфері охорони дитинства прокурорами упродовж І півріччя 2019 року пред’явлено 30 позовів на загальну суму 79,5 млн.грн. Судами задоволено 9 позовів на загальну суму 11,7 млн.грн.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2067