Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини в суді наполягає на скасуванні незаконного дозволу на будівництво житлового кварталу в м. Бровари

    

Броварською місцевою прокуратурою виявлено численні порушення вимог містобудівного законодавства під час будівництва багатоквартирних житлових будинків у місті Бровари.

Так, видані місцевим управлінням архітектури черговому забудовнику містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки з будівництва багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями на території 2-го мікрорайону ІV житлового району у м. Бровари, не відповідають містобудівній документації на місцевому рівні, містобудівному законодавству, будівельним нормам стандартам і правилам.

З огляду на викладене, прокуратурою протягом шести місяців поточного року до контролюючого органу направлялися листи з розрахунком щодо вищевказаних порушень вимог містобудівного законодавства, ініціювалися відповідні заходи державного архітектурно-будівельного контролю (позапланової перевірки) та притягнення винних осіб до відповідальності.

Проте, ні орган місцевого самоврядування, ні контролюючий орган не вжили передбачених законом заходів щодо проведення позапланової перевірки, відмови чи скасування містобудівних умов та обмежень, а навпаки видали дозвіл забудовнику на виконання будівельних робіт.

Місцева прокуратура встановила, що забудова багатоповерхівки на земельній ділянці загальною площею 1,4617 га в місті Бровари відбувається з перевищенням допустимої щільності населення, нехваткою шкільних місць, садочків, торгівельних центрів, наземного паркінгу, тощо.

У зв»язку з цим, Броварська місцева прокуратура в судовому порядку вимагає визнати протиправною бездіяльність ДАБІ та управління архітектури міста Бровари, а також скасувати містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки, дозволу на виконання будівельних робіт.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2562