Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру в торгівлі людьми членам організованої злочинної групи, які являються вихідцями з Російської Федерації (ФОТО)

    

Прокуратурою області спільно з ГУ НП в Київській області викрито злочинне угрупування у складі 5 осіб - громадян Російської Федерації, які під виглядом «реабілітаційних центрів» займались трудовою експлуатацією соціально вразливих осіб.

Так, на території Київщини учасниками організованої групи орендували приміщення та утворили 6 «реабілітаційних центрів», де утримувались алко- наркозалежні особи, безробітні та особи без постійного місця проживання, яких заманювали під видом надання кваліфікованої допомоги та лікування.

Проте замість отримання медичної, психологічної чи будь-якої іншої допомоги, такі особи були змушені постійно, систематично, за вказівкою наглядачів «реабілітаційних центрів» та головне безкоштовно, виконувати тяжку фізичну роботу, винагороду за яку отримували учасники злочинної групи.

Учасників організованої групи затримано у Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Київській областях.

Під час проведення низки санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів, «реабілітаційних центрах» та місцях роботи потерпілих осіб, правоохоронцями виявлено понад 40 осіб, яких завербовано учасниками організованої групи та залучено до безкоштовної роботи, у тому числі на хлібному заводі.

Крім того, виявлено та вилучено документи щодо діяльності «реабілітаційних центрів», записи, графіки роботи, анкети завербованих осіб, візитівки, оголошення про діяльність таких центрів, мобільні телефони за допомогою яких зловмисники спілкувались між собою та своїми «піднаглядними».

Усім учасникам угрупування повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 149 КК України (торгівля людьми) та вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Їм загрожує покарання від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3033