Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині спостерігається покращення криміногенної ситуації в порівнянні з аналогічним періодом минулого року

    

Прокуратурою Київської області докладено координаційних зусиль задля спрямування роботи усіх правоохоронних органів на досягнення реальних результатів у протидії злочинності, забезпечення ефективного досудового розслідування злочинів і, як наслідок – стабільної криміногенної ситуації в області.

Загалом у результаті проведеної роботи у І півріччя 2019 року в регіоні спостерігається покращення криміногенної ситуації, зниження майже на 20,8% зареєстрованих злочинів, а відтак і рівня кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення (на 26,8 %).

Зазначимо, що зниження злочинності відбулось майже в усіх районах і містах Київщини.

Упродовж I півріччя поточного року на 12,7% обліковано менше кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я. Також у регіоні менше вчинено злочинів проти власності, а саме крадіжок та грабежів. Спостерігається зменшення розбійних нападів. Суттєво скоротилась кількість кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи. Зменшено число облікованих фактів, пов’язаних з привласненням, розтратою майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем.

У Київській області також скоротилась кількість випадків незаконних заволодінь транспортними засобами. На 30% зменшилась кількості облікованих кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення.

Процесуальними керівниками проведена значна робота до підвищення якості та ефективності провадження досудового розслідування кримінальних правопорушень слідчими органів поліції області, насамперед щодо їх розкриття.

Відтак, за результатами досудового розслідування розкрито 3687 злочинів. Із згаданої кількості розкритих кримінальних правопорушень до суду вже скеровано 3182 кримінальних провадження. Водночас розкрито 846 кримінальних правопорушень, вчинених у минулих роках.

Вжитими координаційними заходами переорієнтовано роботу оперативних та слідчих підрозділів органу безпеки на виявлення, розслідування та розкриття актуальних і резонансних злочинів.

Як результат, прокурорами здійснюється процесуальне керівництво у низці актуальних кримінальних провадженнях, а саме за фактами контрабанди зброї та культурних цінностей, участі осіб у незаконних терористичних організаціях та формуваннях, здійснення фінансування тероризму, окремих терористичних актів або сприяння їх діяльності, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах під час проведення закупівель, отримання послуг, проведення робіт шляхом внесення недостовірних відомостей у фінансово-господарські документи та ін.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2110