Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
В Ірпінському виправному центрі № 132 засудженим не дозволяли короткочасний виїзд за межі установи для отримання медичної допомоги

    

Прокуратурою області за результатами перевірки в державній установі «Ірпінський виправний центр (№ 132)» виявлено численні порушення прав засуджених.

Так, адміністрацією установи всупереч вимог Кримінально-виконавчого кодексу України безпідставно не надавались засудженим дозволи на короткочасний виїзд за межі виправного центру для отримання медичної допомоги та лікування, попереднього вирішення питань трудового і побутового влаштування після звільнення, оформлення документів для призначення пенсії та вирішення інших життєво необхідних обставин.

За вручанням прокуратури Київської області засудженим надано відповідні короткочасні виїзди для вирішення зазначених питань, у тому числі 1 засуджений отримав дозвіл на лікування в територіальному закладі охорони здоров’я.

Крім того, виявлено факт безпідставного притягнення 3 засуджених до дисциплінарної відповідальності та їх поміщення в дисциплінарний ізолятор за відсутності доведення в їх діях дисциплінарного проступку.

На усунення цих порушень, прокуратурою області керівнику державної установи «Ірпінський виправний центр (№ 132)» внесено вказівку, у тому числі з вимогою про притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності, яка на даний час перебуває на розгляді.

 

Прес-служба прокуратура Київської області

кількість переглядів: 2200