Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрито злочинну організовану групу наркоторговців

    

Прокуратурою області спільно з Слідчим управлінням ГУ НП в Київській області та Управлінням протидії наркозлочинності ГУ НП в Київській області знешкоджено злочинне угрупування, яке займалось збутом наркотичних засобів на території столиці та Київської області.

З метою фіксації злочинної діяльності організованої групи оперативниками за погодженням з прокуратурою області проведено 12 оперативних закупівель наркотичного засобу «метадон».

За результатами проведення низки санкціонованих обшуків за адресами проживання учасників організованої групи, а також у місцях зберігання та розповсюдження наркотичних засобів виявлено та вилучено: 0,5 кг наркотичного засобу «метадон», вартість якого на чорному ринку становить 1 млн. грн., банківські картки, на які накрозалежні особи перераховували грошові кошти за наркотичні засоби та безпосередньо грошові кошти, засоби зв’язку учасників організованої групи, записники, у яких вівся облік наркозалежних осіб та продаж наркотиків, інші речові докази.

На даний час 3 осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів).

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Учасникам організованої групи загрожує покарання від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2593