Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини відсудила для територіальної громади м. Переяслав-Хмельницький незаконно вилучену землю вартістю 4,3 млн грн

    

Проведеним Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури вивченням містобудівної документації м. Переяслав - Хмельницький виявлено порушення інтересів громади міста.

Встановлено, що упродовж 1996 року з метою врахування нової концепції територіального розвитку міста Переяслав-Хмельницький на довготривалу перспективу розроблено науково-технічну документацію меж міста, якою внесені зміни та корегування до генерального плану і визначено нову міську межу, яку в період 1997-1998 років було погоджено Київською обласною радою народних депутатів та Верховною Радою України, у зв’язку з чим територію міста збільшено на 597,8 га.

Надалі, міською радою розроблено детальні плани забудови для розміщення садибної житлової забудови в м. Переяслав-Хмельницький. Однак як виявилось згодом, ласий шмат землі площею 1,4 га в існуючих межах міста завдяки ГУ Держземагентства у Київській області безоплатно приватизовано фізичною особою, як землі для ведення особистого селянського господарства.

Вказане призвело до порушення інтересів територіальної громади міста на використання земель комунальної форми власності задля забезпечення мешканців м. Переяслав-Хмельницький потребами у здійсненні комплексної забудови та будівництва житла.

Реагуючи на виявлені порушення, Переяслав-Хмельницьким відділом Бориспільської місцевої прокуратури заявлено позов до суду в інтересах територіальної громади.

За результатами розгляду позовної заяви Переяслав-Хмельницьким міськрайонним судом визнано недійсним наказ ГУ Держземагентства у Київській області та витребувано з чужого незаконного володіння на користь територіальної громади м. Переяслав-Хмельницький земельну ділянку площею 1,4 га вартістю 4,3 млн. грн.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1900