Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Громадянина Непалу притягнуто до відповідальності за пропозицію та спробу надати неправомірну вигоду прикордоннику

    

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт за обвинуваченням громадянина іноземної країни у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Так, під час перевірки в контрольному пропускному пункті аеропорту "Бориспіль" громадянин Непалу запропонував та спробував надати працівнику ОКПП «Київ» неправомірну вигоду у розмірі 1,5 тис доларів США за перегляд рішення про відмову в перетині Державного кордону України.

За скоєні дії правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За підтримання обвинувачення Бориспільською місцевою прокуратурою суд визнав іноземця винним у вчиненні інкримінованого злочину та призначив останньому покарання у виді штрафу в розмірі семисот п`ятидесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 12 750 грн.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1926