Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За півроку прокуратурою Київської області притягнуто до відповідальності 35 посадових осіб виправних установ

    

Прокуратурою області упродовж поточного року за результатами проведених перевірок в порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», в тому числі із залученням органів державного контролю, виявлено численні порушення щодо матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення засуджених, створення безпечних умов праці та повноти її оплати, законності застосування до них заходів заохочень та стягнень, повноти проведення соціально-виховної роботи з метою їх виправлення та ресоціалізації, забезпечення належних режимних вимог та нагляду, інше.

 

Вказані порушення стали можливими, перш за все, через неналежне виконання своїх службових обов’язків працівниками виправних установ, а також у зв’язку з відсутністю належного відомчого контролю Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції за діяльністю цих установ.

 

Усього за результатами перевірок на усунення виявлених порушень органами прокуратури області внесено 80 вказівок керівникам установ виконання покарань та Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, за їх результатами до дисциплінарної відповідальності притягнуто 35 службових осіб виправних установ, скасовано 249 незаконно застосованих до засуджених стягнень та заохочень, а також рішень комісій цих установ.

 

Крім того, за прокурорського втручання з дисциплінарних ізоляторів виправних установ звільнено 51 незаконно утримуваних засуджених.

 

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1892