Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть чотирьох браконьєрів та їхнього спільника - працівника поліції, які незаконно виловлювали рибу в зоні відчуження Чорнобильської АЕС

 

     

За процесуального керівництва прокуратури області слідчими Головного управління національної поліції в Київській області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох браконьєрів та працівника поліції, які в грудні 2018 року заїхали на територію зони відчуження Чорнобильської АЕС. Для незаконного вилову риби. Сприяв їм у цьому працівник поліції, який домовився з охороною КПП «Дятки» про безперешкодний проїзд автомобіля.

Перебуваючи там, за допомогою заздалегідь підготовлених заборонених знарядь для вилову риби незаконно виловили у річці Прип’ять рибу цінного виду на загальну суму понад 100 тис грн., яку в подальшому перемістили за межі зони відчуження без отримання передбаченого законом дозволу і без проведення дозиметричного контролю.

Однак, даний автомобіль із виловленою рибою був затриманий співробітниками поліції на території Київської області, за межами зони відчуження.

Дії працівника поліції кваліфіковано за ч. 1 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 249, ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 2671 КК України, а саме зловживання службовим становищем; пособництво у незаконному зайнятті рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду державним інтересам та рибним запасам України; пособництво у переміщенні будь-яким способом за межі зони відселення без надання передбаченого законом дозволу та без проведення дозиметричного контролю продуктів харчування тваринного походження.

Максимальна санкція зазначених статей для працівника поліції передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Дії браконьєрів кваліфіковано за ч. 1 ст. 249, ч. 1 ст. 2671 КК України, тобто незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, а також переміщення будь-яким способом за межі зони відчуження без надання передбаченого законом дозволу та без проведення дозиметричного контролю продуктів харчування тваринного походження.

Одночасно з цим, максимальна санкція зазначених статей щодо браконьєрів передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від одного до трьох років.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2076