Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повернуто в державну власність землі лісового фонду вартістю понад 130 млн грн

    

Рішенням Васильківського міськрайонного суду Київської області від задоволено позов прокуратури області в інтересах держави про витребування з незаконної власності фізичної особи земельних ділянок, які розташовані на території Іванковичівської сільської ради Васильківського району Київської області.

Встановлено, що вказаний громадянин, шляхом укладення договорів купівлі-продажу від попередніх власників, набув право власності за спірні земельні ділянки. Однак, ці ділянки вибули з державної власності протиправно, на підставі незаконних розпоряджень Васильківської районної державної адміністрації, якими припинено право постійного користування ДП «Київське лісове господарство» на ці ділянки, змінено їх категорію та відведено їх у власність фізичних осіб, для ведення особистого селянського господарства.

За результатами вжитих прокуратурою Київської області заходів з метою реального виконання даного судового рішення, органом реєстраційної служби у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано державну реєстрацію речового права за вказаним громадянином на зазначені земельні ділянки.

Таким чином, державі повернуто лісові землі площею 4 га, вартість яких становить понад 130 млн. грн.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 1485