Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд повернула громаді, незаконно відібрані пасовища

    

Бориспільською місцевою прокуратурою в Переяслав-Хмельницькому міськрайонниму суді Київської області відстоювались порушені права територіальної громади с. Хоцьки на користування пасовищами.

Встановлено, що Головним управління Держземагентства у Київській області двом громадянам надано земельні ділянки площею по 2 га кожна, для ведення особистого селянського господарства. Однак, зазначені громадяни з відповідними проханнями до органу виконавчої влади особисто не звертались і жодних дій для отримання вказаної землі не вчиняли.

Крім того, з’ясовано, що земельні ділянки були передані за рахунок громадських пасовищ Хоцьківської сільської ради, які були створенні ще в 1990-х роках і використовуються за призначенням сільськими мешканцями до нині. Більше того, спірні земельні ділянки з постійного користування сільської ради не вилучалась.

З огляду на виявлені факти, прокуратурою подано позовні заяви про скасування незаконних наказів ГУ Держземагентства у Київській області про передачу 4 га пасовищ територіальної громади.

За результатами судового розгляду доводи прокуратури підтримано та задоволено позов в повному обсязі.

Таким чином завдяки втручанню прокуратури, мешканці села мають змогу знову користуватися своїм пасовищами.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2280