Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронці Київської області ліквідували діяльність «конвертаційного центру» (ФОТО)

    

За процесуального керівництва прокуратури області, слідчими ГУ ДФС у Київській області спільно з оперативними співробітниками ГУ БКОЗ СБ України ліквідовано «конвертаційний центр», учасники якого за певний відсоток незаконно надавали «послуги» підприємствам реального сектора економіки в ухиленні від сплати податків, шляхом документального оформлення «безтоварних» операцій та переведення грошових коштів у готівку.

«Клієнтами» конвертаційного центру переважно були підприємства з Київської, Запорізької, Дніпропетровської, Хмельницької областей. З метою належного функціонування діяльності конвертаційного центру ділками створено 48 фіктивних суб’єктів господарювання, які зареєстровані на підставних осіб.

Загальний обсяг проконвертованих коштів склав понад 200 млн грн.

Під час проведення 18-ти санкціонованих обшуків в містах Дніпро та Запоріжжя вилучено документи фінансово-господарської діяльності, комп’ютерну техніку, банківські картки та вогнепальну зброю.

Досудове розслідування триває. Вживаються заходи на встановлення усіх осіб причетних до вчинення злочину та забезпечення відшкодування завданих збитків.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

кількість переглядів: 2110