Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За вчинення нового злочину під час іспитового терміну чоловік може реально провести 5 років за ґратами

    

Так, у 2018 році Богуславським районним судом Київської області вказаний чоловік був засуджений за таємне викрадення чужого майна поєднане з проникненням у житло до 3 років позбавлення волі. Однак враховуючи що він вперше притягувався до кримінальної відповідальності та розкаявся у вчиненому суд прийшов до висновку, що його перевиховання можливе без ізоляції від суспільства, а тому відповідно до ст. 75 КК України звільнив його від відбуття призначеного покарання з іспитовим строком 2 роки.

Однак засуджений на шлях виправлення та перевиховання не став і належних висновків для себе не зробив, натомість постійно порушував обов’язки покладені на нього судом та почав вчиняти нові злочини проти власності, а саме крадіжки.

З урахуванням вказаних обставин, органом досудового розслідування за погодженням Кагарлицької місцевої прокуратури йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.185 КК України (таємного викрадення чужого майна, вчиненого повторно) та подано до суду клопотання про обрання щодо нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою, яке було задоволено і на даний час він утримується в ізоляторі тимчасового тримання.

За вчинення злочинів під час іспитового строку йому загрожує покарання до 5 років позбавлення волі з повним або частковим приєднанням невідбутої частини покарання за попереднім вироком, без можливості призначення іспитового строку.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2110