Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Закінчено досудове розслідування стосовно посадовців Державної екологічної інспекції, які отримали 2 тис доларів США неправомірної вигоди

    

Прокуратурою Київської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Столичного округу, один з яких є депутатом Вишгородської міської ради, а також їхнього пособника, які 26 жовтня 2018 року вимагали та отримали неправомірну вигоду в розмірі 2 000 доларів США від посадових осіб товариства на Київщині за проведення «позитивної» перевірки та незастосування до останнього штрафних санкцій.

Дії корупціонерів кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України (Вимагання й одержання неправомірної вигоди особою, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2128