Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Органи прокуратури вживають заходів щодо виявлення та припинення порушень перевізниками вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до Вишгородського районного суду Київської області подано позовну заяву в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті до фізичної особи про стягнення плати за проїзд дорогами великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів у розмірі понад 28 тис грн.

Підставою для подання вказаного позову є несплата фізичною особою вказаної суми коштів до бюджету за проїзд великовагових та (або) великогабаритних транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування.

Зазначимо, що Управлінням Державної служби України з безпеки на транспорті у Харківській області відносно відповідача було складено акт про перевищення транспортним засобом Volvo нормативних вагових параметрів та відповідно здійснено розрахунок плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування на суму 853,29 євро, що станом на момент складення розрахунку відповідно до офіційного курсу валют, встановленому Національним банком України становило 28 110,44 грн.

Плата за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативи, належить до джерел формування державного дорожнього фонду у складі доходів спеціального фонду Державного бюджету України.

Через те, що фізична особа проігнорувала законні вимоги та не сплатила до бюджету вказану суму коштів, прокуратурою подано вказаний позов.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2050