Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судом задоволено позов органів прокуратури Київської області про стягнення з орендаря землі заборгованості в сумі 850 тис грн

    

Як повідомлялося раніше, Броварською місцевою прокуратурою виявлено недобросовісного платника податків, який орендує земельну ділянку на території Калинівської селищної ради Броварського району та не сплатив до місцевого бюджету орендну плату в розмірі майже 850 тис грн.

Встановлено, що підприємство з 2005 року орендує земельну ділянку площею 3,7324 га, яка знаходиться у межах смт. Калинівка Броварського району для будівництва митно – ліцензійного терміналу в смт. Калинівка.

Лише після втручання місцевої прокуратури податкова інспекція виявила, що підприємство за 2016, 2017 та 2018 роки не подавало декларації з плати на землю (орендна плата за земельні ділянки комунальної власності), тому контролюючий орган провів відповідні перевірки в орендаря. За їх результатами виявлено несплату до місцевого бюджету орендної плати за землю у розмірі майже 850 тис грн.

Разом з тим, ні орган місцевого самоврядування, ні контролюючий орган починаючи з 2016 року не вживав достатніх заходів з метою стягнення заборгованості до місцевого бюджету.

У зв’язку з цим, Броварською місцевою прокуратурою вжито цивільно-правових заходів з метою стягнення з боржника надходжень зі сплати орендної плати до бюджету Калинівської селищної ради.

За принципової позиції прокуратури, суд зобов’язав товариство сплатити до місцевого бюджету заборгованість по орендній платі та розірвав договір оренди землі.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2002