Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї з селищних рад Васильківського району, який 3 роки умисно не виконує рішення суду

    

Установлено, що вказаний селищний голова, достовірно знав, що ще в січні 2016 року Васильківським міськрайонним судом Київської області прийнято рішення про зобов’язання поновити особу на посаду директора Комунального житлового–експлуатаційного підприємства селищної ради, яке підлягало негайному виконанню. Водночас, посадова особа, будучи попередженим про кримінальну відповідальність за умисне невиконання рішення суду і зобов’язаним виконати це рішення, маючи реальну можливість його виконати у період з січня 2016 по теперішній час умисно його не виконав.

Крім того, через умисне невиконання боржником рішення суду державним виконавцем у визначеному законом порядку двічі накладався штраф на селищну раду.

Таким чином, під час досудового розслідування було зібрано достатньо доказів протиправних дій посадовця органу місцевого самоврядування для вручення йому обвинувального акту за ч. 3 ст. 382 КК України, а саме в умисному невиконанні рішення суду, що набрало законної сили, вчиненому службовою особою, яка займає відповідальне становище.

У випадку доведення вини в суді, селищному голові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1959