Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Затримано двох директорів комунальних підприємств Київської області за отримання майже 100 тис грн хабара та вимагання «відкатів» (ФОТО)

    

Прокуратурою Київської області спільно з ГУНП у Київській області за оперативного супроводження Управління захисту економіки в Київській області затримано двох керівників комунальних підприємств області, які за посередництвом ще однієї особи вимагали та отримали неправомірну вигоду від приватних підприємців за постачання ними продукції в заклади громадського харчування.

Крім цього, посадовці займались розтратою та заволодінням бюджетних коштів. Зокрема, під час досудового розслідування встановлено, що вони незаконно перерахували 96 тис грн. бюджетних коштів на рахунки підприємців за продукцію, яка в дійсності не постачалася, натомість вимагали повернути кошти, але готівкою.

Також від підприємців вимагалось після проведення розрахунків, ще повертати готівкою 20% в якості "відкатів" від суми реально поставленої продукції.

Сьогодні, 18 квітня, після передачі грошових коштів у сумі понад 96 тис грн. у керівників комунальних підприємств проведено невідкладні обшуки, під час яких виявлено та вилучено неправомірну вигоду та зброю.

На теперішній час тривають невідкладні слідчі ( розшукові) дії, директорів комунальних підприємств затримано в порядку ст. 208 КПК України, трьом зловмисникам готується повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди та заволодінні бюджетними коштами ( кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України) та обрання запобіжного заходу.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3005