Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Виявлено факти протиправного вилучення з Богуславського лісового господарства земельних ділянок та передачу їх в приватні руки

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою за результатами аналізу додержання вимог земельного законодавства на території Богуславського району виявлені порушення вказаних вимог при вилученні з постійного користування державного підприємства «Богуславське лісове господарство» земельних ділянок лісогосподарського призначення та подальшу передачу їх у приватну власність.

Так було встановлено, що рішення про вилучення земельних ділянок лісогосподарського призначення має право приймати орган державної влади в силу положень ст.ст. 6, 14, 19 Конституції України в межах визначених Земельним кодексом України.

Разом з тим, всупереч вищезазначених вимог законодавства, ГУ Держгеокадастру у Київській області передало у приватну власність землі лісового фонду з порушенням порядку зміни цільового призначення даних земельних ділянок та за відсутності погодження зміни їх цільового призначення з органом виконавчої влади з питань лісового господарства.

З огляду на викладене Кагарлицькою місцевою прокуратурою подано позовну заяву до ГУ Держгеокадастру у Київській області та особи, якій були передані земельні ділянки, про визнання протиправними і скасування наказів щодо затвердження проектів землеустрою про відведення земельних ділянок та передачу їх у приватну власність, а також витребування з незаконного володіння вказаних ділянок на користь держави.

Наразі позов знаходиться в провадженні Богуславського районного суду Київської області

Довідково: Усі ліси на території України, незалежно від того, на землях яких категорій за основним цільовим призначенням вони зростають, та незалежно від права власності на них, становлять лісовий фонд України і перебувають під охороною держави.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1867