Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Працівники ГУНП у Київській області порушують норми закону при застосуванні до осіб заходів впливу за адміністративні правопорушення - прокуратура

    

Прокуратурою області за результатами перевірки в Головному управлінні Національної поліції в Київській області та його територіальних підрозділах встановлено факти порушення вимог законодавства про адміністративні правопорушення та іншого законодавства під час адміністративного затримання та доставлення осіб.

Зокрема, при оформленні працівниками поліції протоколів про адміністративне затримання. До прикладу, не повідомляються родичі затриманих осіб, самих затриманих не ознайомлюють з їх правами, огляд проводиться за відсутності понятих ще й особами не однієї статі, виявлені випадки безпідставного утримання осіб у підрозділі поліції понад встановлений строк, тощо.

Водночас, мають місце численні випадки тяганини при виконанні працівниками поліції рішень судів про накладення на правопорушників стягнення у виді адміністративного арешту, що призводить до їх ухилення від відбування призначеного судом стягнення.

 

З огляду на викладене, прокуратурою області начальнику Головного управління Національної поліції в Київській області внесено вказівку з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути винних посадових осіб, що їх допустили до відповідальності.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 3171