Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині затримано учасників ОЗГ, які займались незаконним переміщенням через Державний кордон України нелегальних мігрантів

    

Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в Київській області та Слідчого управління Головного управління Національної поліції в Київській області, знешкоджено злочинне угрупування у складі 3 осіб, яке займалось незаконним переправленням нелегальних мігрантів з Киргизької Республіки через державний кордон України.

Установлено, що двоє українців та камерунець організували незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Відповідно до розробленого плану, учасники організованої групи підшукували осіб, у яких відсутні документи, що надають право на перетин державного кордону України, чи не можуть скористатися своїми справжніми документами в силу різних обставин.

Відтак за грошову винагороду організовували їх незаконне переправлення через державний кордон України, а також надавали їм для цього відповідні засоби.

Встановлено, що за грошову винагороду у сумі 2500 доларів США зловмисники запропонували «легалізуватися» на території України двом особам з Киргизької Республіки.

Всіх учасників злочинного угрупування затримано в порядку ст. 208 КПК України, безпосередньо на передачі підробної посвідки на постійне проживання в Україні та отриманні частини обумовленої суми в розмірі 900 доларів США.

У ході проведення 15 санкціонованих обшуків за адресами проживання фігурантів та офісного приміщення, правоохоронцями виявлено та вилучено паспорти громадянина України, паспорти Російської Федерації, паспорти громадянина України для виїзду за кордон, посвідки на постійне проживання в Україні, безліч печаток та штампів різних державних установ, бланки та підробні документи різних державних установ України, грошові кошти, телефони фігурантів, за допомогою яких останні підтримували зв'язок між собою, зброю та боєприпаси до неї.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 358 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України та підроблення документів, печаток, штампів та бланків).

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Останнім загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1334