Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2019

На Київщині знешкоджено ОЗУ, що займалася перевезенням нелегалів

    

Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років
 
На Київщині викрили злочинне угруповання у складі трьох осіб, які займалися незаконним переправленням нелегальних мігрантів з Киргизької Республіки через державний кордон України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури регіону.
"Двоє українців і камерунець організували незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Згідно з розробленим планом, учасники організованого угрупування підшукували осіб, у яких відсутні документи, що дають право на перетин державного кордону України, або які не можуть скористатися своїми справжніми документами через різні обставини" , – йдеться в повідомленні.
Члени ОЗГ за гроші організовували для нелегальних мігрантів переправлення через кордон, а також надавали їм для цього відповідні кошти. Також правоохоронці встановили, що за 2500 доларів вони запропонували "легалізуватися" на території України двом особам з Киргизької Республіки.
Фігурантів затримали безпосередньо на передачі підробленого дозволу на проживання в Україні та отриманні частини обумовленої суми в розмірі 900 доларів.
Під час 15 обшуків за адресами проживання фігурантів справи й офісного приміщення вилучили паспорти України, паспорти РФ, паспорти громадянина України для виїзду за кордон, документи щодо виду на проживання в Україні, безліч печаток і штампів різних відомств, бланки і підроблені документи різних держустанов України, гроші, телефони, за допомогою яких злочинці підтримували зв'язок між собою, зброю і боєприпаси до неї.
Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 358 КК України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України та підробка документів, печаток, штампів та бланків). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.
Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.
Газета «Сьогодні»
 

кількість переглядів: 1955