Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За три місяці поточного року прокурорами забезпечено участь в розгляді судами у 1097 кримінальних провадженнях

    

Забезпечення належного підтримання обвинувачення в суді, якісного та своєчасного оскарження незаконних судових рішень є одним з головних напрямів у роботі органів прокуратури.

На сьогодні органами прокуратури Київської області забезпечено участь у розгляді судами першої інстанції у 1097 кримінальних провадженнях та у перегляді 174 рішень, ухвалених судом апеляційної інстанції.

За результатами принципової позиції обвинувачів прокуратури в судах ухвалено обвинувальні вироки стосовно 669 осіб.

Крім того, прокурори активно реагували на незаконні судові рішення. Зокрема, прокурорами внесено 79 апеляційних скарг на незаконні вироки місцевих судів з яких 53 задоволено в апеляційній інстанції. Щодо 17 осіб ухвалено нові вироки з призначенням засудженим більш суворого покарання.

За вказаний період 6 осіб, згідно рішення суду, скеровано до медичних закладів для примусового лікування, щодо 2 осіб – застосовано примусові заходи виховного характеру.

Поширеним на території Київщини є застосування інституту угод у кримінальному провадженні.

Так, упродовж трьох місяців поточного року на підставі угод ухвалено вироки стосовно 217 осіб (з них, на підставі угод про визнання винуватості – стосовно 148 осіб, на підставі угод про примирення – стосовно 69 осіб).

Слід вказати, що завдяки наполегливій та послідовній позиції прокуратури Київської області упродовж І кварталу 2019 року в апеляційному порядку скасовано реабілітуючі (які свідчать про повну невинуватість особи у вчиненні злочину) рішення стосовно 4 осіб.

Робота на даному напрямі триває.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1692