Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київщини вжито заходів для повернення державі земель вартістю 7,2 млн грн

    

Господарським судом Київської області відкрито провадження за позовом Кагарлицької місцевої прокуратури, пред’явленого  в інтересах держави в особі Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру до Селянського (фермерського) господарства, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, про визнання недійсними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Київській області та договорів оренди земельних ділянок.

За результатами проведеної перевірки Миронівським відділом Кагарлицької місцевої прокуратури встановлено порушення під час відведення громадянину земельних ділянок для ведення фермерського господарства на території однієї із сільських рад району.

Останній, всупереч земельного законодавства хотів отримати в оренду земельні ділянки без проведення земельних торгів. Фактично отримання ним зазначених площ земель було спрямоване на збільшення земельного банку фермерського господарства.

Встановлено, що між ГУ Держземагенства у Київській області та вказаним громадянином по одній із сільських рад Миронівського району протиправно укладено 3 договори оренди земельних ділянок загальною площею майже 38 га грошова оцінка яких складає 7,2 млн грн.

На даний час справа перебуває на розгляді в суді.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1962