Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру семи особам в організації та здійсненні незаконного вилову риби в зоні відчуження Чорнобильської АЕС

    

Прокуратурою Київської області, 19 березня, повідомлено про підозру 7 особам за фактами незаконного зайняття рибним добувним промислом, способом масового знищення риби, на території зони відчуження Чорнобильської АЕС, зловживання службовим становищем, пособництві у переміщенні за межі зони безумовного відселення без передбаченого законом дозволу та без проведення дозиметричного контролю риби за ознаками злочинів, передбачених ст.ст. 249, 364, 267-1 КК України.

Зокрема, підозри отримали єгері Чорнобильського радіаційного-екологічного біосферного заповідника, начальник сектору місцевої поліції та особи, які здійснювали незаконний вилов риби.

На теперішній час вирішується питання про відсторонення працівника поліції від займаної посади та обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Крім того, прокуратурою області і надалі проводиться робота щодо встановлення інших осіб, які можуть бути причетні до вказаних злочинів.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва прокуратури Київської області органами поліції здійснюється досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за фактами вимагання неправомірної вигоди службовими особами місцевого відділу поліції, а також за фактами незаконного зайняття рибним добувним промислом, способом масового знищення риби, на території зони відчуження Чорнобильської АЕС. Під час розслідування вдалося здобути докази причетності до протиправної діяльності єгерів Чорнобильського радіаційного-екологічного біосферного заповідника, ряду осіб, які за сприяння працівників місцевої поліції, у тому числі керівного складу, неправомірно потрапили до зони відчуження і безпосередньо здійснювали вилов риби.

Детальніше: https://kobl.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=247166&fp=20

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2799