Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Скеровано до суду обвинувальний акт стосовно державного виконавця

    

За процесуального керівництва Переяслав-Хмельницького відділу Бориспільської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисне з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи, використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що завдало істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян) стосовно державного виконавця Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області.

В ході досудового розслідування встановлено, що вказаний службовець, достовірно знаючи про наявність у боржника нерухомості, на яку може бути звернено стягнення, вчинив протиправні корупційні дії в його інтересах. Зокрема, ним не звернено стягнення на земельну ділянку боржника площею 2 га вартістю 110 тис грн, а в подальшому винесено постанову про повернення виконавчого документа стягувачу, чим останньому заподіяно матеріальну шкоду.

За скоєне кримінальне правопорушення обвинуваченому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2291