Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури територіальним громадам Згурівського району повернуто 2 га землі колишньої школи-інтернату

    

Згурівським районним судом Київської області задоволено позовні вимоги прокуратури Київської області щодо повернення до комунальної власності земельної ділянки площею 2 га колишньої школи-інтернату для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час розгляду справи судом встановлено, що у 2016 році Головним управлінням Держгеокадастру у Київській області без наявності на те повноважень видано накази про передачу у власність фізичній особі із земель сільськогосподарського призначення зазначену земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства.

З’ясовано, що дана земля належить до спільної власності територіальних громад сіл та селищ Згурівського району в особі Згурівської РДА та перебуває на балансі відділу освіти Згурівської РДА.

Відтак, завдяки вжитим заходам прокуратурою області судом визнано недійсними накази Головного управління Держгеокадастру у Київській області про надання у власність земельної ділянку та витребувано земельну ділянку з незаконного володіння.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2439