Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть рецидивіста, який на Різдво мордував 92 – річну стареньку, щоб забрати у неї 700 гривень

    

Броварською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно неодноразово судимого за розбій чоловіка, який вирішив проникнути до приміщення будинку в с. Станішівка Іванківського району Київської області, з метою заволодіння грошовими коштами та цінним майном власниці, шляхом вчинення нападу.

Так, 07 січня 2019 року, в один із найбільших християнських свят Різдва Христового, обвинувачений, перебуваючи уже в будинку 92- річної жінки наніс старенькій численні удари по обличчю, душив за шию, та бив головою потерпілої об підлогу, тобто мордував.

Після того, як остання втратила свідомість заволодів грошовими коштами в сумі 700 гривень та мобільним телефоном марки «Nokia 1280», вартістю 268 гривень 33 копійки.

Наведені дії рецидивіста кваліфіковано за ч. 3 ст. 187 КК України, а саме вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного із застосуванням насильства, небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчиненого особою, яка раніше вчиняла розбій, поєднаного із проникненням у житло. На даний час обвинувачений перебуває в СІЗО, де буде очікувати рішення суду. Йому загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2489