Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Броварською місцевою прокуратурою виявлено недобросовісного орендаря землі, який не сплатив до місцевого бюджету понад 840 тис грн

    

Встановлено, що підприємство з 2005 року орендує земельну ділянку площею 3,7324 га, яка знаходиться у межах смт. Калинівка Броварського району для будівництва митно – ліцензійного терміналу в смт. Калинівка.

Лише за втручання місцевої прокуратури податкова інспекція з’ясувала, що підприємство декларації з плати на землю (орендна плата за земельні ділянки комунальної власності) за 2016, 2017 та 2018 не подавало, тому контролюючий орган провів камеральні та позапланові документальні перевірки у орендаря. За результатами яких виявлено несплату до місцевого бюджету орендної плати у розмірі більше 840 тис. грн.

Разом з тим, ні орган місцевого самоврядування, ні контролюючий орган починаючи з 2016 року не вживав достатніх заходів з метою стягнення заборгованості до місцевого бюджету.

Реагуючи на виявлені порушення, Броварська місцева прокуратура скерувала позов керівника Броварської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Калинівської селищної ради Броварського району Київської області до підприємства про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення заборгованості по орендній платі у розмірі понад 840 тис грн.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2536