Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути державі незаконно приватизовану будівлю колишнього «Будинку культури» площею майже 500 квадратних метрів

    

Броварською місцевою прокуратурою до Господарського суду м. Києва скеровано позов про визнання недійсним наказу Фонду державного майна України, договору купівлі-продажу об’єкта державної власності та повернення у власність територіальної громади будівлю «Будинок культури» загальною площею 500 кв.м.

Прокуратурою під час опрацювання матеріалів щодо приватизації майна на території Броварського району встановлено, що колишній будинок культури, який знаходиться на території села Погреби Броварського району Київської області, в 2005 році незаконно придбано у приватну власність фізичною особою.

Зокрема, Фонд державного майна України в 2005 своїм наказом включив вказану будівлю до переліку об’єктів державної власності групи А, що підлягають приватизації шляхом викупу та у подальшому відчужив її громадянину на підставі договору купівлі-продажу. Право власності на вказаний об’єкт громадянин зареєстрував у 2014 році. Проте, нежитлова будівля соціально-побутового призначення належала на праві власності від 15.09.2003 державі в особі Верховної ради України та перебувала у користуванні територіальної громади.

Як наслідок, протиправні дії фонду державного майна позбавили територіальну громаду села приміщення «Будинку культури».

Відтак, прокуратура в суді вимагає повернути незаконно приватизовану будівлю назад у власність держави.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2378