Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Києво-Святошинська місцева прокуратура в суді наполягає на анулюванні дозволу на будівництво чотирьох баготоповерхових будинків у м. Вишгород

    

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури вживаються заходи спрямовані на виявлення та припинення порушень містобудівного законодавства під час здійснення багатоквартирної житлової забудови.

Як наслідок, встановлено факт видачі в 2016 році відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Вишгородської районної державної адміністрації приватному акціонерному товариству містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки по вул. Кургузова в м. Вишгород. У подальшому в 2017 році Державною архітектурно-будівельною інспекцією України замовнику будівництва та генеральному підряднику надано дозвіл на виконання будівельних робіт. Зазначимо, що мова йде про будівництво 4 будинків по 25 поверхів кожний. Загалом планувалося збудувати 85 тис. квадратних метрів житла на земельній ділянці площею всього 2,8 га, при необхідних не менше 7,5 га.

Вивченням відповідності вказаних містобудівних умов та обмежень вимогам містобудівного законодавства встановлено ряд суттєвих порушень. До Зокрема, невідповідність поверховості та щільності забудови земельної ділянки, відступів будинків і споруд від червоних ліній, меж земельної ділянки, її благоустрою та озеленення. До прикладу, відповідно до містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки гранично допустима висота будівель складає 75 метрів, при тому, що у розпорядженні Вишгородського РВ ГУ ДСНС України у Київській області максимальна висота підйому стріли автодрабини складає лише 30 метрів, що значно нижче у порівнянні з поверховістю забудови. Це, в свою чергу, може призвести до трагічних наслідків.

Таким чином, розміщення вказаного об’єкта будівництва на зазначеній земельній ділянці, суперечить вимогам містобудівної документації та не відповідає вимогам будівельних норм, державних стандартів і правил.

Враховуючи викладене, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до Київського окружного адміністративного суду подано позовну заяву в інтересах держави до відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Вишгородської районної державної адміністрації та Державної архітектурно-будівельної інспекції України про скасування містобудівних умов та обмежень забудови вказаної земельної ділянки та анулювання дозволу на виконання будівельних робіт.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1936