Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури забудовника зобов’язано сплатити 75 000 гривень пайової участі до бюджету Кагарлицької міської ради

    

Встановлено, що Департаментом ДАБІ у Київській області зареєстровано декларацію про готовність об’єкта до експлуатації, подану замовником будівництва – фізичною особою-підприємцем, згідно якої введено в експлуатацію об’єкт будівництва на території м. Кагарлик.

Водночас, Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» визначено, що Замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, крім випадків, передбачених частиною четвертою цієї статті. Проте такий договір пайової участі забудовником не укладено.

З огляду на це, Кагарлицькою місцевою прокуратурою заявлено позов до суду. За результатами судового розгляду, визнано укладеним договір, проект якого розроблений Кагарлицькою міською радою, відповідно до якого величина пайової участі становить 75 тис. грн. та має бути сплачена особою до місцевого бюджету. Верховний Суд підтримав рішення судів першої та апеляційної інстанцій у справі за позовом прокуратури.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2219