Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури Київської області, землі лісогосподарського призначення повернуться в державну власність

    

За принципової позиції прокуратури Київщини в суді, відновлено порушені права держави на землі лісогосподарського призначення, що знаходяться на території Вишгородського району.

Зокрема, Вишгородська міська рада з перевищенням повноважень незаконно розпорядилась земельними ділянками лісового фонду, передавши їх у приватну власність для будівництва та обслуговування житлових будинків.

Встановлено, що дана ділянка відноситься до земель лісогосподарського призначення, є державною власністю і належить на праві постійного користування ДП «Київська лісова науково-дослідна станція». Останнє ж свою згоду на її вилучення зі складу земель лісогосподарського призначення не надавало.

З огляду на викладене, прокуратура звернулася до місцевого суду з позовними вимогами щодо скасування незаконного рішення про надання у приватну власність громадян земель лісогосподарського призначення площею майже 1 га.

Рішення суду першої інстанції про відмову в задоволенні позову, прокуратурою оскаржено в апеляційному порядку.

Відтак, Київським апеляційним судом апеляційну скаргу прокуратури області задоволено, а рішення місцевого суду скасовано.

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2378