Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині працівник поліції підозрюється у незаконному заволодінні транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру інспектору сектору реагування патрульної поліції №2 Бориспільського відділу поліції ГУ НП в Київській області, у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 289 КК України, тобто у незаконному заволодінні транспортним засобом за попередньою змовою групою осіб.

Встановлено, що в червні 2018 року до Бориспільського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що в с. Мала Олександрівка Бориспільського району поблизу садівницького товариства «Янтар» декілька днів знаходиться автомобіль Ford Fusion з номерними знаками Литовської Республіки. З’ясовано, що даний автомобіль перебуває на балансі одного із литовських підприємств.

Прибувши на виклик, вказаний працівник поліції разом з своїм колегою побачили, що в салоні автомобіля знаходяться ключі для запуску двигуна, тоді ж домовились про його незаконне заволодіння, заздалегідь обговоривши та визначивши місце зберігання транспортного засобу та спосіб його переміщення. Після цього, склали відповідні документи, про те, що виклик на лінію 102 не підтвердився.

Кім того, слідством встановлено, що після заволодіння вказаним автомобілем його було продано третім особам.

На даний час, органом досудового розслідування перевіряється можлива причетність до вчинення даного кримінального правопорушення інших осіб, у тому числі працівників поліції.

Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням ГУ СБ України у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу Київського обласного управління ДВБ НП України.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3678