Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру колишньому селищному голові, злочинними діями якого завдано збитків на загальну суму понад 160 тис. грн.

     

За процесуального керівництва Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру колишньому селищному голові, який підробив офіційні документи та здійснив розтрату коштів місцевого бюджету.

Встановлено, що у 2012 році між Коцюбинською селищною радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на проведення будівельних робіт по реконструкції каналізаційних мереж.

Однак, вказана службова особа достовірно знаючи, що відповідна реконструкція у повному обсязі проведена не була, підписала акт приймання виконаних робіт. На підставі вказаного офіційного документу замовником робіт на рахунок підприємства перераховано грошові кошти.

Як з'ясувалось, обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією на суму понад 160 тис. грн.

Дії посадовця кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена у великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

На даний час у вказаному кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

 

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2934