Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області пред’явлено позов про повернення державі 3 га земель лісогосподарського призначення

    

Прокуратурою області встановлено, що розпорядженням Києво-Святошинської районної державної адміністрації у 2012 році передано у власність трьом громадян земельні ділянки загальною площею 3 га для ведення особистого селянського господарства, які розташовані в межах с. Петрушки Києво-Святошинського району Київської області.

В той же час, за позовом Петрушківської сільської ради у 2015 році судом скасовано вищевказане розпорядження районної державної адміністрації.

При цьому, відведення у приватну власність вищезазначених земель відбулося з порушенням вимог земельного та лісового законодавства, оскільки останні відносились до земель державної власності лісогосподарського призначення, використовувалися державним підприємством «Київське лісове господарство» для ведення лісового господарства. Підприємство як землекористувач згоду на припинення права користування ними не надавало.

Проте, не зважаючи на вказане, первинними набувачами у 2017 році відчужені зазначені земельні ділянки на користь однієї фізичної особи.

Кінцевий власник спірних земельних ділянок, усвідомлюючи, що ліс і ділянки вибули з володіння держави з порушенням вимог закону, вчинив неодноразові дії щодо їх поділу і об’єднання з метою приховування первинного стану і конфігурації.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою області пред’явлено позов до суду про витребування вказаних земельних ділянок загальною площею 3 га з чужого незаконного володіння на користь держави.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2059