Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд вимагає повернення на користь держави земельної ділянки площею понад 11 га на території Білоцерківського району

    

Білоцерківською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства під час відведення у власність земельної ділянки державної форми власності сільськогосподарського призначення на території Дроздівської сільської ради Білоцерківського району Київської області.

Так, встановлено, що у 2016 році рішенням господарського суду Київської області за товариством визнано право власності на земельну ділянку площею понад 11 га сільськогосподарського призначення для обслуговування господарських будівель і дворів.

В подальшому постановою Вищого господарського суду України у 2017 році вказане рішення скасовано.

Разом з тим, у 2016 році на підставі рішення протоколу загальних зборів засновників товариства вказану земельну ділянку передано іншому підприємству. В подальшому, державним реєстратором зареєстровано право власності.

Білоцерківською місцевою прокуратурою на виявлені порушення вимог земельного законодавства пред’явлено позовну заяву з вимогою про витребування на користь держави із незаконного володіння підприємства спірної земельної ділянки.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2111