Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру працівнику Київської обласної державної адміністрації, незаконними діями якого державі завдано збитків на суму понад 1 млн. грн.

    

Бородянським відділом Фастівської місцевої прокуратури Київської області повідомлено про підозру старшому інспектору відділу технічного нагляду Управління регіонального розвитку та впровадження проектів будівництва Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання неправомірної вигоди для самого себе та інших осіб використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 366 КК України (підроблення офіційних документів).

Так, встановлено, що у серпні 2016 року між Департаментом регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації та товариством укладено договір будівельного підряду щодо реконструкції дошкільного навчального закладу.

Проте як виявилось, працівником облдержадміністрації підписано акт виконаних робіт, до яких були внесені відомості щодо будівельних робіт та матеріалів, які фактично виконаними та використаними не були, а також витрат, які підрядник під час виконання будівельних робіт не поніс.

На підставі зазначених офіційних документів товариству перераховано грошові кошти у сумі понад 8 млн гривень, з яких понад 1 млн гривень незаконно отримано в якості оплати будівельних робіт та матеріалів.

На даний час у вказаному кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3125