Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Стан виконання кримінальних покарань у виді позбавлення волі перебуває на постійному контролі у прокуратурі області

    

В прокуратурі області на контролі перебуває стан дотримання територіальними підрозділами Національної поліції вимог Кримінального процесуального кодексу України, законів України «Про Національну поліцію» та «Про оперативно-розшукову діяльність» щодо своєчасного виконання вироків суду про призначення особам покарання у виді позбавлення волі, які на момент набрання судовими рішеннями законної сили, не перебували під вартою.

Зокрема, продовжують мати місце факти тяганини при виконанні територіальними підрозділами Національної поліції вироків суду вказаної категорії, заведенні оперативно-розшукових справ, у зв’язку з ухиленням  засуджених від відбування покарання, та оголошення їх в розшук.

 

Так, лише на виконання вказівки Бориспільської місцевої прокуратури, внесеної за результатами організованої прокуратурою області перевірки, Бориспільським ВП ГУ НП в Київській області затримано особу, засуджену до 10 років позбавлення волі за умисне вбивство. При цьому, вказана особа, яка не оголошена в розшук, фактично перебувала за місцем свого проживання.

 

Також працівниками вказаного відділу поліції затримано за місцем проживання особу, засуджену за вчинення грабежу до 2 років позбавлення волі.

 

На даний час в Головному управлінні Національної поліції в Київській області на розгляді перебуває внесена прокуратурою області вказівка про усунення вищевказаних порушень, а також притягнення винних посадових осіб поліції до дисциплінарної відповідальності.

 

Робота щодо забезпечення виконання кримінальних покарань триває та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2062