Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть керівника приватного підприємства, який привласнив бюджетні кошти на суму понад 230 тис грн

    

Обухівським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно керівника приватного підприємства, який привласнив бюджетні кошти.

Нагадаємо, що між однією із сільських рад Обухівського району та приватним підприємством Київщини в серпні 2017 року було укладено договір про виконання за бюджетні кошти підрядних робіт з капітального ремонту дороги в районі.

При цьому,  директор підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, маючи на меті привласнити бюджетні кошти, склав та видав завідомо неправдивий офіційний документ – акт виконаних робіт, достовірно знаючи, що зазначені у ньому роботи виконанні неналежним чином та з неналежною якістю, обсягом та вартістю робіт.

Внаслідок неправомірних дій вказаної особи, державі завдано збитків на загальну суму понад 230 тис. грн.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч.ч. 2, 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно), ч. 1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів).

Зловмиснику, загрожує до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2602