Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура захистила права територіальної громади села Київщини та вимагає скасувати незаконні рішення сільської ради

    

Зі скаргами на незаконні рішення Крюківщинської сільської ради наприкінці минулого року на особистий прийом до Генерального прокурора України та прокурора Київської області звернулись жителі села Крюківщина.

Реагуючи на звернення громадян, за сприяння прокуратури Київської області, в ході здійснення функції представництва інтересів держави в суді підтвердились порушення, наведені територіальною громадою.

Так, на даний час Київським окружним адміністративним судом слухається позов мешканців села Крюківщина до Крюківщинської сільської ради Києво-Святошинського району про скасування рішення ради щодо внесення змін до генерального плану села.

В межах розгляду вказаного позову ухвалою суду забезпечено позовні вимоги, а саме заборонено здійснювати розробку та затверджувати детальні плани села.

Вищевказані вимоги обґрунтовані існуючою очевидною небезпекою заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам членів територіальної громади селища.

Однак, всупереч прийнятому судовому рішенню та встановленій забороні, у серпні 2018 року рішеннями Крюківщинської сільської ради затверджено три детальні плани території житлової та громадської забудови, багатоквартирної житлової забудови з об’єктами громадського обслуговування та кварталу багатоквартирної житлової забудови в межах населеного пункту села Крюківщина Києво-Святошинського району.

Крім того, як з’ясувалось, рішення прийняті без врахування висновків та рекомендацій Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та Департаменту екології та природних ресурсів України Київської обласної державної адміністрації, всупереч громадським інтересам та вимогам закону.

Прокуратура стала на захист прав територіальної громади села та, зважаючи на виявлені порушення, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позовні заяви про визнання протиправними та скасування вищевказаних незаконних рішень Крюківщинської сільської ради.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3051