Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає повернути державі лісові землі на території Броварського району, які незаконно передали для будівництва і обслуговування жилих будинків

    

Встановлено, що в серпні 2012 року рішеннями Рожнівської сільської ради Броварського району  передано у приватну власність трьом громадянам земельні ділянки площею 0,6 га, вартістю понад 400 тис. грн. для будівництва та обслуговування житлових будинків,  господарських будівель і споруд.

Проте, як з’ясувалось, відведення вищевказаних земельних ділянок відбулося з порушенням вимог Земельного та Лісового кодексів України, зокрема, без вилучення їх з держлісфонду та згоди землекористувача на припинення права користування ними, а також без зміни цільового призначення.

Зважаючи на виявлені порушення, Броварською місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позовні заяви про визнання недійсними рішень Рожнівської сільської ради Броварського району та витребування земельних ділянок лісогосподарського призначення із чужого незаконного володіння на користь держави в особі ДП «Вищедубечанське лісове господарство».

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2638