Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть керівника приватного підприємства, який привласнив бюджетні кошти на суму майже 800 тисяч гривень

    

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт відносно керівника приватного підприємства, який привласнив бюджетні кошти на суму майже 800 тис грн.

Нагадаємо, що у 2016 році між приватним підприємством та Службою автомобільних доріг у Київській області укладено договір підряду щодо проведення поточного ремонту автомобільної дороги у Вишгородському районі за бюджетні кошти на суму понад 4 млн грн.

Так, чоловік, перебуваючи на посаді першого заступника начальника підприємства, будучи службовою особою, з метою заволодіння бюджетними коштами, склав акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про їх вартість, до яких вніс завідомо неправдиві відомості щодо обсягів, видів та вартості фактично виконаних робіт з поточного ремонту автодороги, на підставі яких замовником робіт на рахунок підприємства перераховано грошові кошти.

Втім, як з'ясувалось, обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають обсягам та вартості, визначеним узгодженою проектно-кошторисною та фінансово-звітною документацією відповідно до договорів на суму майже 800 тис грн.

Разом з тим, незаконно отримані кошти службовець інвестував у господарську приватного підприємства.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів) та ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом)  КК України.

Зловмиснику, загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Прес-служба
прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1609