Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Засуджено орендаря спецмайданчика по зберіганню тимчасово затриманих транспортних засобів, який привласнив автомобіль марки Mitsubishi Lancer

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом привласнення 36-річним чоловіком ввіреного йому майна.

Установлено, що з 2014 року обвинувачений, на підставі договору про співпрацю, здійснював організацію діяльності спецмайданчиків по зберіганню тимчасово затриманих транспортних засобів.

Серед обов’язків, передбачених договором, на чоловіка покладалась відповідальність за повне збереження транспортних засобів у технічному та зовнішньому стані, в якому вони перебували на момент прийняття від органів Державтоінспекції Київської області.

На початку 2016 року обвинувачений з метою незаконного привласнення автомобіля марки Mitsubishi Lancer, прибув на територію спецмайданчика та,  взявши ключі від вказаного автомобіля, сів за кермо і зник з місця події. В подальшому зловмисник розпорядився автомобілем на власний розсуд. Злочинними діями потерпілому завдано збитків на суму 165 тисяч гривень.

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 1 ст. 191 КК України (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні).

Вироком Кагарлицького районного суду чоловіка визнано винним у вчиненні інкримінованого злочину та призначено покарання у виді штрафу із позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю на три роки.

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2334