Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київської області вживаються заходи щодо захисту прав осіб в спеціальних установах Головного управління Національної поліції в Київській області

    

Прокуратурою області упродовж минулого року за результатами проведених перевірок в порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», в тому числі із залученням органів державного контролю, виявлено численні порушення в ізоляторах тимчасового тримання щодо матеріально-побутових та медико-санітарних умов утримання ув’язнених, законності застосування до них заходів стягнень, забезпечення належних режимних вимог та нагляду, інше.

 

Вказані порушення стали можливими перш за все через неналежне виконання своїх службових обов’язків працівниками спеціальних установ поліції, а також у зв’язку з відсутністю належного відомчого контролю Головного управління Національної поліції в Київській області за діяльністю цих установ.

 

Усього за результатами перевірок на усунення виявлених порушень органами прокуратури області внесено 28 вказівок керівникам ізоляторів тимчасового тримання та Головного управління Національної поліції в Київській області, за їх результатами до дисциплінарної відповідальності притягнуто 21 службову особу.

 

Робота щодо забезпечення дотримання прав ув’язнених продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури. 

 

Прес-служба

прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2138